Gutuiul Constantinopol a fost cultivat din cele mai vechi timpuri
A fost considerata o emblema a fericirii, iubirii si rodniciei. De-a lungul anilor Gutuiul Constantinopol a fost folosit in marmelade, jeleuri si bomboane si acum este cautat si pentru paste si alte utilizari culinare. Gutuiul Constantinopol este superb in floare la sfarsitul primaverii si in fructe toamna. Gutuiul Constantinopol sunt rezistenti la frig. Gutuiul Constantinopole este autofertil si polenizate de albinele melifere. Gutuiul Constantinopol ar trebui sa produca fructe odata ce pomul ajunge la 4-6 ani
Pomi fructiferi Gutui Constantinopol - O varietate extrem de productiva din romania folosita pentru toate scopurile culinare, inclusiv lichiorul de gutui. De ce o cultivam aceasta gutuie este adesea considerata a avea cea mai buna aroma dintre toate gutuile. in plus, fructele impresionante ale acestui soi pot cantari pana la 1 kg si sunt mai suculente decat majoritatea celorlalte soiuri. Cand este coapta, aceasta gutuie (Gutuiul Constantinopol) se gateste intr-un piure minunat de culoare purpurie. Cel mai bine este sa pastrati fructele in interior timp de cateva saptamani inainte de a le gusta
Perioada de Maturare
Autofertil
Gutui salbatic
Pepiniera Siclau
Disponibilitate
Preferinta solului la Gutuiul Constantinopol nisipos, argilos. Prefera conditii medii pana la umede, cu soluri bine drenate, obiceiuri de crestere si rezistenta la boli: Rezistent, lent pentru a incepe sa dea roade. Gutuiul Constantinopol sunt apreciati pentru prepararea jeleului si pentru adaugarea la cidru de mere. Pomii de Gutuiul Constantinopol sunt autofertili cu flori albe mari la sfarsitul primaverii si fructe neobisnuite, de culoare galbena, toamna.Gutuiul Constantinopol un copac frumos Gutuile sunt bogate in vitamina C. Gutuiul Constantinopol au aroma lor aromata le face o completare excelenta pentru cidrul proaspat, folosit si pentru jeleul clasic de gutui. Usor de crescut copacii duri fructifica in mod fiabil si sunt rezistenti la daunatori si boli. Rezistent pana la „-25 de grade
Pomii de Gutuiul Constantinopol produc o recolta mare de fructe toamna care au un parfum aromat, picant.Gutuiul Constantinopol are o inflorire tarzie cea ce il fereste de ingheturile primaveri. Gutuile Constantinopol sunt tari cand sunt coapte si sunt gatite inainte de a fi consumate. Gutuiul Constantinopol se comporta cel mai bine in zonele cu vreme calda de toamna pentru a ajuta fructele la coacerea. Dimensiunea medie a unui gutui Constantinopol este de aproximativ 3 pana la 4 metri
Gutuile Constantinopol produce fructe delicioase de dimensiuni medii pana la mari, rotunjite, care se coc de la verde la un galben auriu. Aspectul la Gutuile Constantinopol este usor nodular si denivelat, avand fundul plat si gatul gros si ridicat, care ajunge la un punct conic in jurul tulpinii. Coaja la Gutuile Constantinopol este subtire este neteda si foarte aromata. Pulpa la Gutuile Constantinopol alba este foarte ferma si uscata si are gust de amestec de mar, pere si ananas cu o nota de aciditate. Aroma la Gutuile Constantinopol de fructe este unica si una de care te vei indragosti.Gutuile Constantinopol creste 4-5 metri in inaltime la maturitate si este rezistent la cel putin minus 25 grade . Pomii de gutui Constantinopol ajunsi la maturitate pot duce 100 kg sau mai mult de fructe, care se coc de la sfarsitul lunii septembrie pana in octombrie. Gutuiul este in general lipsit de daunatori si boli. Gutuiul Constantinopol produce fructe la 2-3 ani de la plantare. Gutuile Constantinopol sunt bogate in carbohidrati sunt bogate in vitamina C, calciu si fier, contin vitamina A, precum si o cantitate mica de fibre alimentare
Marime Fruct
Distanta de plantare
Campul
bucata
Gutui
Gutui
Gutui
#Gutuiconstantinopol #gutuicertificat #gutuialtoit #gutuimare #gutuiromanesc #gutuitarziu #gutuiepara #gutuibun