Par de toamna Untoasa Hardy, frantuzesc, introdus la noi in tara in cultura dupa anul 1904, par de toamna cu fructe mijlocii (145-200 g), Forma fructului la Parul Untoasa Hardy este conic-ovoidală, Coaja la Parul Untoasa Hardy are culoarea verde-gălbuie,
Perii Untoasa Hardy fructifica pe tepuse si au capacitatea redusa de ramificare, fructele coapte au o nuanță ruginie, pulpa este alb-verzuie, untoasă, consistentă, zemoasă și plăcut acidulată. Parul Untoasa Hardy este un pom fructifer de toamna cu o coroana conica, rara, cu o vigoare mare si o productie abundenta si constanta, Soiul par Untoasa Hardy are o foarte mare afinitate cu gutuiul fiind o calitate valoroasa fata de alte specii , Fructele la parul Untoasa Hardy sunt mijlocii spre mari, invers ovoide, cu o parte mai dezvoltata, In verile secetoase necesită udare regulată, fructele se pot depozita 1-2 luni de la recoltare, pomul de par Untoasa Hardy are o inaltime la maturitate de 2-3m si prefera zonele insorite soiul de par are o foarte mare afinitate cu gutuiul fiind o calitate valoroasa fata de alte specii. Perii Untoasa Hardy fructifica pe tepuse si au capacitatea redusa de ramificare, crengile par Untoasa Hardy prezinta initial un unghi ascutit de crestere fata de vertical apoi sunt dispuse orizontal, parul Untoasa Hardy pulpa este alba, cu aroma de muscat, foarte suculenta, fondanta, uneori prezinta sclereide putine si foarte fine, dulce-vinu-rie.
Perioada de inflorire
Perioada de Maturare
Napoca
Par Salbatic
Pepiniera Siclau
Disponibilitate
Pulpa la par Untoasa Hardy este alba, semifondanta, foarte suculenta, dulce ,de calitate foarte bun, fructele la par Untoasa Hardy sunt mijlocii spre mari, invers ovoide, cu o parte mai dezvoltata. Pielita, potrivit de groasa, putin rezistenta, galbena-verzuie, acoperita in intregime sau pe cea mai mare parte cu rugina neuniforma
gr / Marime Fruct
Distanta de plantare
Campul / Anul
lei /bucata
Par
Par
Par
Par
Par
Par
Deoarece avem o experienta de peste 20 ani in domeniul pomilor fructifeeri am putut gestiona cu succes ceea ce a dus la obtinerea unui pret competitiv a pomilor fructiferi produsi in pepiniera noastrs